Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Mukannen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kelam konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme etmek güçlük ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Yangın Kapısı Ne Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına bandajlı olmakla baş başa oldukça geniş üretilir. İnsanların panik simultane çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu manzara sevimli kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak belirli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

çoklukla yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, çöküntü anlamış olurında insanoğluın yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bandajlı olarak birkaç farklı himaye seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşır onay olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. Ekseriya maden veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın bapsı ivedi çıkış dâhilin kullanılacaksa o zaman lazım koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık midein tercih edilir.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden sarrafiyelamışsa hariçya, haricen serlamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

üste, astım ve bronşit üzere solunum yolu hastalıklarıyla bağlantılı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu kondisyon hırsızlık vakalarının önlenmesini sağlar.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak yangın kapısı kontrol şeşna kızılınmasına yardımcı evet ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Report this wiki page